Hava Durumu

İNSAN KAYNAKLARININ DİJİTALLEŞMESİ: İKMETRİK

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2023 14:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2023 14:42

Endüstri 5.0 insansız teknolojinin konuşulduğu bugünlerde gerek işletmelerimizin gerekse işletmelere hizmet veren dış destek unsurları, insan kaynakları süreçlerinin dijitalleşmesi, verimlilik ve rekabet edebilirlik alanında en önemli unsurların başında gelmektedir.

Günümüzde dijital dönüşüm her alanda etkisini göstermeye başlamakla birlikte hızla değişen, gelişen dünyada, küresel rekabet ortamında sektörden ve işletme boyutundan bağımsız olarak şirket içi kurumsal hafıza oluşturabilmek ve hızlı aksiyon alabilmek isteyen şirketler için dijital dönüşüm gerekli hale gelmiştir. İnsan Kaynakları Birimlerinin de bu dönüşümden payını almaması neredeyse imkansız. Peki insan kaynaklarının dijitalleşmesi nedir? Kısaca İnsan Kaynakları departmanı tarafından yürütülen işlerin büyük ölçüde dijital ortamda kontrol ve yönetiminin sağlanmasıdır. Peki bu dijitalleşme neden gerekli? Dijitalleşme insan kaynakları alanında şirketlere süreç takip kolaylığı, zaman ve maliyet tasarrufu, arşivleme kolaylığı ve manuel iş yükünden kurtulma sağlarken çalışanların da üretkenliğini artırır.

İnsan kaynakları alanında piyasada çok fazla yazılımın bulunması şirketleri seçme ve karar vermede zorlayabilir. Bu yazılımların bir kısmı bütünleşik insan kaynakları çözümü sunarken, bir kısmı sadece yasal gereklilikleri karşılayan çözümler sunmaktadır. Bütünleşik insan kaynakları yazılımlarının birçok avantajı vardır; daha az veri girişi, daha kapsamlı ve hızlı raporlama sağlarken kullanıcılar açısından da birden çok yazılımı öğrenmek durumunda kalmayarak hızlı adaptasyon süreci sağlar.

Şirketimiz tam bu noktada güçlü insan kaynağı ve teknik alt yapısıyla işletmelerin ihtiyacı olan dijital dönüşümleri, yasal parametrelere uygun, ergonomik, bütünleşik, tek portaldan yönetilebilen ve kolay ulaşılabilirlik ilkesiyle paydaşlarına hizmet vermektedir.

İnsan Kaynaklarının sadece bordrodan ibaret olmadığını gösteren, insanların ve firmaların hayatlarını kolaylaştıracak İKMETRİK adını vermiş olduğumuz içerisinde TÜBİTAK Onaylı Zaman Damgalı E-Bordro, E-İzin, E-Özlük, E-Zimmet, E-İSG, E-Eğitim, E-Öneri, E-Performans Değerlendirme Yönetimi gibi birçok modüler sistemden oluşan Web ve Mobil Uygulamaları bulunan yazılım hizmeti ile İnsan Kaynaklarının dijitalleşmesi noktasında büyük adımlar atılmaktadır. Bunların yanı sıra BiyoMore adını vermiş olduğumuz Biyometrik İmza Yazılımı ile dijitalleşen dünyada imzalarınızı da tablet ya da mobil cihazlar aracılığıyla dijital kalem veya parmağınızı kullanarak dijitalde atabileceğiniz uygulamamız da hizmetinize sunulmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.